Tu esti unica. Ai personalitate, experiente si idei proprii. Daca decorul tau este o reflexie a ta, atunci bineinteles, vei vrea ca si acesta sa aiba o personalitate la fel de unica precum a ta.

Stiluri diferite de decor ofera caracter unei incaperi. Dar prea multe combinatii pot fi obositoare. 

Asa ca daca esti pasionat de decor si vrei sa afli cum il poti face mai reprezentativ stilului tau de viata, iata cateva idei de care noi, la Settimo, tinem cont oricand incepem un proiect nou:


Pasul 1: Culoarea - consistenta si sigura

Folosind o paleta de culori asemanatoare contureaza mult mai bine personalitatea incaperii tale. Sa zicem ca ai un fotoliu in stil clasic, dar vrei sa adaugi si o sectiune moderna. Sfatul nostru este sa alegi mobilier care este intr-o nuanta apropiata de fotoliul tau.

Iata care a fost abordarea Settimo, in exemplul de mai jos:

Pe cand stilul de decor in acest living este modern, canapeaua este clasica si tapitata cu piele inchisa. Am ales sa completam decorul, optand pentru o masa moderna din acelasi material si culoare, precum si pentru o lustra moderna cu finisaj metalic, negru.


Pasul 2: Fii atenta la proportii

Cand te gandesti la proportii, te gandesti la practicalitate. Nu vrei sa combini doua piese de mobilier diferite, care nu numai ca nu arata bine impreuna, dar nici nu se pot folosi impreuna. Proportiile mobilierului intr-o incapere ar trebui sa fie asemanatoare.

Ia ca exemplu decorul acestui living din unul din proiectele Settimo Concept:

Masa rotunda este in stil clasic, pe cand scaunele de la aceasta sunt in stil modern. Dar proportiile celor doua piese de mobilier fac decorul o reusita.


Pasul 3: Cauta echilibrul

Cu totii avem obiecte diferite de decor in incaperile in care ne petrecem cel mai mult timpul. Chiar daca mobilierul sau accesoriile difera intre ele, asigura-te ca acestea au acelasi efect cromatic.

Descopera cromatica acestei camere pentru copil in unul din proiectele noastre:

Cu toate ca predomina un stil modern de decor, de la tapiteria patului la scaune, precum si o paleta de nuante de roz cenusiu, peretii sunt decorati cu personaje Disney si rame de fotografii in stil contemporan. Iar aceeasi nuanta de roz de pe tablouri se regaseste si pe covor.

Indiferent cu ce stiluri te joci, asigura-te ca mobilierul si accesoriile atrag in egala masura privirile.


Pasul 4: Distributie egala

Daca jumatate din incapere este Mid-Century, si cealalta este Shaker din cap pana-n picioare, diferenta dintre cele doua va fi coplesitoare. Dar daca alegi sa incorporezi mai multe stiluri strategic, in tot decorul tau, ochii se vor obisnui mult mai usor.

In proiectul Settimo al unei vile din Snagov, observi cum predomina un stil clasic de decor. Totusi, daca analizezi mobilierul din diferite zone ale incaperii, vei observa canapele clasice, scaune moderne, candelabru clasic si accesorii minimaliste.

Cheia sta in echilibru.


Pasul 5: Permite mobilierului tau sa isi faca prieteni

Asigura-te ca fiecare piesa de mobilier are macar un singur partener de stil, culoare sau finisaj. Acest partener poate fi orice decizi sa plasezi in incapere pentru decor - perne, asternuturi, vase, electrocasnice, arta... orice!

Un exemplu bun este decorul acestui living realizat pentru un client Settimo:

Observa cum fiecare element din aceasta camera se regaseste in cel putin un alt colt din incapere, ca stil, textura sau culoare.


Pasul 6: Scop si dispozitie

Daca livingul tau este locul unde stai linistit si te relaxezi, nu are sens sa il incarci cu mobilier formal. Opteaza pentru materiale deschise la culoare, texturi fine la atingere si elemente metalice pentru a aduce dinamica si luminozitate.

Decorul propus de Settimo in living-ul de mai jos are in vedere exact acest lucru:

Canapelele, fotoliile si masutele sunt in stil modern - un look confortabil si primitor. Incaperea este apoi adusa la viata prin accesoriile metalice precum vaza din colt si candelabrul in stil clasic, auriu.

Descopera o mare de alegeri pentru casa ta la Settimo, de la mobilier pentru fiecare incapere, la canapele, fotolii, corpuri de iluminat, finisaje interioare si multe altele.

Ai nevoie de sfatul unui designer? Esti in locul potrivit! Noi la Settimo oferim o solutie completa de decor interior, de la concept, la proiectare si amenajare efectiva. Afla mai multe despre serviciile noastre sau ia legatura cu noi pentru mai multe informatii!

Nu uita sa ne urmaresti pe Facebook pentru sfaturi utile de decor in fiecare zi!